Doel
Wij hebben als belangrijkste taak het adviseren bij en het verrichten van kwalitatief hoogwaardige verpleegkundige wondzorg van cliënten in zowel (poli)klinische als 1ste, 2de en 3de lijn gezondheidszorg.

Doelgroep
Expertisecentrum Wondzorg Oosterhout biedt wondzorg aan alle cliënten met complexe wonden. Voordat een cliënt door ons kan worden behandeld moet er een verwijzing zijn van een specialist, huisarts of Specialist Ouderen (SO). Wij houden daarbij altijd contact met de behandelaren/verwijzers.

Wat maakt dit specialisme zo bijzonder?

  • Onderzoek toont aan dat de innovatieve behandelmethode van Expertisecentrum Wondzorg Oosterhout leidt tot snellere genezing van complexe wonden ten opzichte van de reguliere behandelmethode.
  • We werken alleen met hoog opgeleid gespecialiseerd personeel en leveren kwalitatieve verpleegkundige wondzorg.
  • Binnen 72 uur kan de cliënt terecht voor de eerste afspraak.
  • De regie over de wondzorg kan worden overgenomen door de wondexperts van het Behandelcentrum Brabant. De verwijzer (specialist, huisarts, SO) blijft verantwoordelijk voor de totale behandeling en ontvangt regelmatig een terugkoppeling.
  • We bieden zorg op maat. Als er sprake is van een achterliggend probleem dat ten grondslag ligt aan de wond, wordt contact gezocht met de behandelend specialist, huisarts of SO om verwijzing te regelen. Indien gewenst is een gecoördineerde en complementaire samenwerking mogelijk met een fysiotherapeut, oedeemtherapeut, ergotherapeut, diëtist, psycholoog, orthopedisch instrumentmaker, voettherapeut.
  • Na kantoortijd is een verpleegkundige altijd bereikbaar voor spoedgevallen en calamiteiten.